שאלות נפוצות

הרחב הכל
למי מיועדת התוכנית?

התוכנית מיועדת לסטודנטים מצטיינים בעלי חשיבה יצירתית (חשיבה מחוץ לקופסא), המוכנים ללמוד ולהשקיע מזמנם ומידיעותיהם ולהיפגש לסיעורי מוחות קבוצתיים ולמפגשי מנחים ולמפגשי העשרה בשעות לא שגרתיות.

מי המנחה המקצועי?

המנחה הראשוני הוא הרופא, אשר מציף את הבעיה הרפואית ואת הצורך בפתרון טכנולוגי. המנחה הנוסף הוא חוקר האוניברסיטה, המביא ניסיון מקצועי וחשיבה יצירתית המסייעת לקבוצת התלמידים בסיעור המוחות ובניתוח הפתרון המוצע. מנחה שלישי הוא הרופא הבכיר בפניו מציגים את הפתרון הטכנולוגי.

 

קיימים גורמים מקצועיים נוספים המעשירים את התלמידים בתכנים רבים מעולם המיכשור הרפואי, אך הם אינם משמשים באופן ישיר מנחי התוכנית אלא יועצים.

מי צוות העבודה?

התוכנית מיועדת לכלל הסטודנטים באוניברסיטה. אי לכך קבוצות עבודה יכולות לכלול מגוון רחב מאוד של תחומי עניין מהנדסה, ניהול, רפואה ומדעים דרך פסיכולוגיה, חינוך ורוח. הצוותים נפגשים באופן תדיר ויוצרים מרקם יחיד ומיוחד לדיונים ולחשיבה פורצת דרך.

כמה שעות סמסטריאליות מוגדרות בפרוייקט?

ההשתתפות בתוכנית הביומדטק אינה תחומה בזמן. לחשיבה יזמית/יצירתית אין מגבלות זמן ומרחב. לכן משתתפי התוכנית חייבים להיות בעלי מוטיבציה גבוהה ומוכנות להשקעה.

מה קורה אם לא הצלחנו עד יום הפרוייקטים להגיע לאב טיפוס?

הטכנולוגיה אשר לא היוותה בסיס מספק למיזם ולחדשנות, תשמש כפרויקט גמר אשר יוגש כדו"ח מסכם למחלקה/בי"ס/פקולטה אליה הסטודנט משתייך.

מה קורה לאחר שזוכים במימון?

המימון מיועד לכסות את הוצאות בניית המכשיר/אמצעי/טכנולוגיה ולבצע ניסיונות התכנות ראשוניים כגון: סימולציית מחשב, עבודה על פנטום, ניסיונות in vitro ו-in vivo ועד לניסוי קליני.

האם חובה להשתתף בקורסים של מנהל עסקים?

הקורסים במנהל עסקים נועדו להעשיר את הידע בתחומי היזמות העסקית, ומוכוונים למשתתפים בתכנית,  בה נלמדים הדגשים החשובים בקידום טכנולוגיה רפואית על בסיס יזמי/עיסקי. עם זאת ההשתתפות בקורסים הינה בגדר המלצה בלבד.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>